Bilimsel Tekniklerimiz - Göçmen ve Expat Online Psikolojik Danışmanlık

Bilimsel Tekniklerimiz

Mindfulness

Mindfulness Temelli Kognitif Terapi Mindfulness Temelli Stres Yönetimi ve Duygudurum Dengesi Mindfulness, yargısız ve nazikçe anda olmak demektir. Doğu ilmiyle batı bilminin birleşimi olarak geliştirilmiş tekniklerden oluşur. Oxford ve Harvard gibi Üniversitelerce kabul edilen ve eğitimleri verilen bir tekniktir. Dünya çapında yapılan çalışmalar, Mindfulness Tekniklerinin, sadece iki ayda antidepresanlar kadar etkili olduğunu ve hastalıkların geri dönüş oranlarının her seferinde %50 düşürdüğünü bulmuştur. Bu durum ruh sağlığı alanında bir devrim niteliğindedir. Bu nedenle gün geçtikçe yayılmaktadır. Normal insanlarda bile etkili olduğu, durmak bilmeyen negatif düşüncelerin tesirini azalttığı, mutluluk, huzur, haz alma gibi anın getirdiği duygu çeşitliliğini sağladığı ispatlanmıştır. Aynı zamanda, kişinin kendine özgü yeteneklerini farketmesini ve seçim yapabilme becerisini arttırır.

Bilişsel Davranışçı Teknikler

Bilişsel Davranışçı Teknikler, kişiyi ruhsal hastalıklara iten ve işlevsel olmayan “ben yetersizim”, “kimse beni sevmez” gibi inançların açığa çıkartılmasını ve bu inançların gerçekçi hale getirilmesini hedefler. Kişi bu inançlarını değiştirdiğinde iyileşir. Bu teknik en ağır vakalarda bile olumlu sonuçlar verdiği için psikoloji tarihinde en çok bilinen ve en yaygın olarak kullanılan tekniklerden biridir. Kişinin kendisini araştırarak bulmasını sağlar. Bu durum kişinin tercihlerine ve sonunda davranışlarına yansıyarak değişmesini sağlar. Kişi iç gücünü keşfeder.

Transaksiyonel Analiz

Transaksiyonel Analiz, tekrar eden kısır döngülerimize, yani psikolojik oyunlarımıza işaret eder. Aynı zamanda iletişim biçimlerini tanımlar. Eş ve ilişki terapilerinde de çoğunlukta kullanılır. Sürekli terkedilme, çabalayıp bir yere varamama, yalnızlık, şehir değiştirme, partner değiştirme, haksızlık peşinde koşma gibi döngülerin çocukluk travmalarından geldiğini belirtir. Ve bu kısır döngülerden çıkmak için, kurban-kurtarıcı- suçlayıcı Drama Üçgeni, Ebeveyn, Yetişkin ve Çocuk ego durumlarını etkili kullanmayı önerir. Bunun yanısıra terapist kişinin çocukluk travması karşısında ona yeniden ebeveynlik yaparak bilmediği, şefkat, güven ve tutarlılık gibi duyguların öğrenilmesini böylece bu kısır döngülerden kurtulup farklı seçimlerde bulunmasını sağlar. Kişi hayatıyla ilgili yeniden karar verebilir hale gelir ve kendini artık çok iyi tanır. Amaç spontan, otonomik ve gerçek yakınlık içeren bir hayata ulaşmaktır.

EMDR

Travma ve duyarsızlaştırma terapisi tekniğidir. Oldukça kısa süren, beyin görüntüleme çalışmalarıyla etkisi ispatlanmış bilimsel bir tekniktir. Kişide travma, kaygı veya fobi yaratan durumlara karşı duyarsızlaşma sağlanır. Ardından işlevsel düşünce kalıpları çalışılır. Çoğunlukta bir veya iki seans sürer. Fobi, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Panik Atak, Kaygı gibi sıkıntılarda işe yarar.

Motivasyonel Görüşme Teknikleri

Bağımlılık, disiplin sağlayamama, dikkat dağınıklığı, hedefe odaklanamama veya yeni kararlar alma konularında kullanılan bir tekniktir. Kişinin güçlü yanlarını keşfetmesiyle sağlanan motivatörler bulunup kullanılır.

Bilimsel Tekniklerimiz
Top